یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه با دیپلماسی انرژی فعال توانسته ایم به رقم فروش بالایی از نفت دست یافته و امروز به صورت علنی نفت خود را به مشتری های مخصوص خود می فروشیم.
با وجود اینکه برخی از مسئولین وضعیت فروش نفت را مناسب می دانند، پدیدار رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی می گوید که فروش نفت ما حدود ۷۲۰ هزار بشکه بوده که مناسب ایران با این حجم از ذخایر نفتی نیست.
بر اساس مصوبه هیات وزیران فروش نفت توسط اشخاص و نهادها از این پس مجاز است. این مصوبه در حالی ابلاغ شده که کارشناسان با اشاره به تجربه سال های قبل، نگران شکل گیری رانت و فساد هستند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: ظرفیت تولید نفت تا پایان سال جاری با افزایش حدود ۲۰۰ هزار بشکهای، به ۴ میلیون بشکه در روز میرسد که در این میان سهم مناطق نفتخیز جنوب از این افزایش ۸۵ هزار بشکه در روز است.
اوپک اعلام کرد، هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه اکتبر ۲۰۲۲ (مهر ۱۴۰۱) به طور متوسط ۹۳.۲۱ دلار فروخته شد و متوسط قیمت آن در ۱۰ ماه نخست امسال حدود ۳۵ دلار افزایش داشته است.
قیمت نفت در حالی در محدوده ۹۰ دلار در نوسان است که بسیاری از کارشناسان معتقدند صادرکنندگان نفت به این قیمت راضی نیستند و بار دیگر به بالای صد دلار می رود و نمادهای پالایشگاهی هم ناجی بورس می شوند.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به برنامه های مربوط به افزایش ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی از ری به شمال کشور گفت: با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، با انحصار شکنی از شرکت های خارجی، فناوری پیگرانی هوشمند خطوط لوله در کشور در حال عملیاتی شدن است.
درآمد صادرات نفت در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال پیشین به ۱۱ برابر رسید و سال ۱۴۰۱ این عدد به ۵ برابر نسبت به سال گذشته رسیده است و آنطور که کارشناسان میگویند توسعه روابط با روسیه میتواند پلی برای پیشرفت صنعت نفت ایران و افزایش درآمدهای نفتی باشد.
در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، دولت این اختیار را به برخی از افراد و دستگاهها داد که نفت بفروشند، اما ایران باری این تجریه ناکام را به دوش کشیده است.حالا باید منتظر بابک زنجانیهای دیگری باشیم؟
با توافق دو کشور برای نوسازی پالایشگاههای نفت خام نیجریه، بحث سهامداری ایران در این پالایشگاهها مطرح شده؛ که در این صورت، نفتخام ایران برای تأمین خوراک این پالایشگاهها ارسال خواهد شد.
حرکت به سمت پالایشگاه های فراسرزمینی نهتنها بازارهای صادراتی نفت ایران را تضمین میکند، بلکه به افزایش درآمد ارزی با صادرات خدمات مهندسی و تجهیزات صنعت نفت و تعمق روابط خارجه دو و چندجانبه کمک خواهد کرد، موضوعی که نمی توان منکر تاثیرات مثبت آن بر صنعت نفت کشور شد.